x

Omegapoint förvärvar IT- och informationssäkerhets-bolaget Peelit

Nyhet 2016-09-02 Lotta Hammarström Lotta Hammarström

Digitaliseringsförändringen pågår med rasande fart och bransch efter bransch planerar för hur deras framtida affärsmodell skall utformas för att passa in i det digitala samhället.

Ett omfattande skifte sker nu till digital konsumtion och produktion och det ställer mycket stora krav på de applikationer som skall samverka.

Omegapoint är ledande experter inom applikationssäkerhet. Genom att kombinera högkvalitativ systemutveckling och säkerhet i våra leveranser möjliggör vi en hållbar utveckling för våra kunder.

Peelit levererar produkter och tjänster för att bygga intelligent informationssäkerhet. Sedan 2007 har Peelit förädlat processer och säkerställt produktutveckling hos flera stora och små företag.

Peelit är dessutom nordisk distributör av AppVision, ett överordnat säkerhetssystem för övervakning av fastigheter och digitala kontrollsystem. Referenser är bl a EU parlamentet, Friends Arena, försvar, polis, industri/tillverkning och banker.

”- Genom förvärvet skapar vi en bra plattform för att knyta ihop kunskapen om den traditionella hårdvarubaserade säkerhetsbranschen med kunskapen om den mjukvarubaserade IT säkerhetsbranschen. Vi ser att Peelits kundbas och produktportfölj blir en viktig pusselbit i vår fortsatta expansiva strategi att kunna erbjuda de bästa IT-säkerhetslösningarna på marknaden. ”, säger Henrik Back, VD Omegapoint Göteborg

”- Jag ser en extrem tillväxt i marknaden mellan IT och säkerhet sista året. OmegaPoint ger Peelit väsentligt ökade resurser att möta marknadens efterfrågan inom säker utveckling och industriell IT.  Applikations-, informationssäkerhet och industriell IT växer ihop och vi är rustade att möta detta behov.”, säger Fredrik Pihl VD Peelit.

Är du intresserad att få veta mera, kontakta oss på telefon eller e-mail.

Fredrik Pihl, VD Peelit AB

0730-848400  fredrik@peelit.se
Henrik Back VD Omegapoint Göteborg AB
0733-776033 henrik.back@omegapoint.se